lördag, mars 17, 2007

Booktribes

Nystartade Booktribes.com beskrivs som en Myspace fast för oss som gillar böcker. Jag var naturligtvis tvungen att testa och skapade en egen profil.

Än så länge kan man bara fylla i en presentation och klicka i sina favoritböcker, betygsätta dom och skriva kommentarer. Ett stort minus för oss svenskar är ju att det inte finns några svenska titlar i systemet vilket tar bort en massa böcker från listorna. Man får dessutom inte någon fin adress till sin profil som på Myspace, utan den ser ut så här: www.booktribes.com/user/787

Communitydelen är lite kackig än så länge. Man kan skriva meddelanden till varandra, bilda grupper och diskutera i forum, men inte ha gästbok, blogg eller friends-listningar och liknande. Det känns lite tunnt än så länge och det är ett lite omständigt gränsnsitt.

Får de utveckla den lite och fixa till lite features så tror jag den kommer bli bra. Det ryktas även att några är på gång med ett svenskt bokcommunity. I alla fall skriver Svd det. Det enda bokcommunitiet värt namnet som funnits, även om det är lite avsomnat nu är Bokkanalen. Kolla in där. Forumen funkar fortfarande.

Tipset om Booktribes hittade jag hos Gunnar och hos Boktstavligt talat.

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser