onsdag, augusti 16, 2006

Nytt liv?

Jag har inte regnat bort. Det är bara semestertider och den spenderas självklart med att läsa vår gode vän Fredriks bok som landade i brevlådan förra veckan. Tack tack Fredrik!

Välkommen till det nya livet - Scener ur ett föräldraskap är en Fredriks resa från singel i innerstan till småbarnsförälder i förorten. En resa som beskrivs genom en rad korta kapitel, fristående krönikor om livet med sin fru och sina två döttrar. Från första graviditeten tills att barn nummer två dimper ner lite lätt chockartat.

Det nya livet innebär vaknätter, blöjbyten, inköp av Volvo kombi, parmiddagar och att känna sig utanför när gänget snackar den senaste musiken och klubben eller vad som hänt i politiken och man själv kan bara sitta och undra över om ungarna sover eller om frun har tråkigt.

Men jag vill läsa mer! Krönikorna är korta och snabba nedslag i verkligheten. Att känna igen sig, le åt och gråta till. Det är inga transportsträckor eller onödigt vältrande i vardag. Bara kort och koncist. Ibland känns lite ytligt och svårt att ta till sig om man läser boken i ett sträck - men krönikorna/kapitlen var för sig är strålande! Bra språk, flyt och härlig självironi.

Men även om självdistansen är hög lyser kärleksförklaringarna igenom. Fredrik ironiserar och generaliserar och skojjar emellanåt bort jobbigheten med att ha barn samtidigt som kärleken lyser igenom och man fattar att han älskar sitt nya liv över allt annat!

Boken har också en hemsida och en blogg.

3 Comments:

Blogger Robban said...

Men Petra. Fredrik äger och har aldrig ägt en Volvo, Fredrik kör en Saab. Har du verkligen läst boken? ;)

7:39 em  
Blogger Petra said...

Robban: Same shit - diffrent name! :)

11:20 em  
Blogger Robban said...

O nej.... Långt ifrån samma sak. ;)

12:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser