fredag, augusti 04, 2006

Pocket, pocket, pocket

Min semester närmar sig, en vecka kvar bara, och som jag sagt förrut, vad definierar semester bättre än en stolstol och en pocketbok? En pocket kan man ta med till stranden utan att vara rädd att få sand mellan sidorna, spilla glass på den eller råka tappa i poolen. En pocket kan man vika, knäcka ryggen på, misshandla, ligga och läsa utan att det blir för tungt. Här kommer ett gäng pockettips....

På deckarfronten måste jag självklart rekommendera Stieg Larssons underbara serie om tidskriften Millenium. Den första, Män som hatar kvinnor kom nyligen ut i pocket och är en sträckläsarbok trots att den är tjock. Plöj den innan sommaren är slut.

Bra deckare skriver också finska Leena Lehtolainen. Hennes hjältinna Maria Kallio är polis vid Helsingforspolisen, bor ute på landet med man och barn. På pocket finns (i ordning) Dödsspiralen, Vändpunkten, Falska förespeglingar. Rekommenderas varmt om man tröttnat på Annika Bengtzon.

Fredrik Strages bok om Fans är kanske något många kan känna igen sig i. Han har följt några hardcore-fans till bland annat Michael Jackson, Westlife, Morrisey och Darin och unika intervjuer med holländaren som förföljde Agneta Fältskog och kvinnan som brände ner Sjösala av kärlek (!) till Evert Taube.

Mossvikenfruar - Chansen av Emma Hamberg, leker med titeln till tantsnuskromanen Hollywoodfruar - Chansen. Ligger sexa på Svensk bokhandels lista. Läses med fördel ut under en och samma dag.

Djävulen bär Prada kommer som film snart. Läs boken innan. Den är MYCKET underhållande.Meryl Streep ska spela huvudrollen som den hemska chefen Miranda Priestly. Lauren Weisbergers debutroman har blivit en storsuccé och handlar om livet i på Vouge som huserar i det stora Condé Nast-huset på Times Square.

I samma hus sitter även tidningen Vanity Fair och där utspelar sig Toby Youngs bok Hopplös och hatad av alla. Den finns också som pocket såklart. Verkligen en jätterolig bok!

Douglas Kennedy får man inte missa. Två av hans böcker finns som pocket. Den gåtfulla fotografen och Ett alldeles särskilt förhållande. Klicka på länkarna och läs mina recensioner.

Här lämnar tolv kändisar sina pockettips i Aftonbladet.

Missa inte heller Pocketbloggen.
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser