lördag, februari 24, 2007

Konsten att äta sig slank

1951 kom den här lilla pärlan ut på Lindqvists förlag. Den är skriven av A.W. Brown på ett mycket trevligt och humoristiskt sätt och går igenom nästan alla fördelar och nackdelar med bantning och avmagring och ger handfasta tips på alternativ mat och gymnastiska övningar. ´

Hon börjar med att avfärda både äppeldieten (att bara äta äpplen under två veckors tid) massage, bastubad och varma karbad som effektiva bantningsmetoder utan förespråkar istället matförnuft och gymnastik och har räknat ut att det tar en och en halv timmas maskinskrivning att få bort en liten kaka choklad eller en timmas vedhuggande för att träna bort en portion vaniljglass med chokladsås.

Hon råder också att försöka avstå från alkohol. Eller åtminstone vara medveten om vad de innebär för kroppens hälsa. Hör här:

Ett glas söt champagne tillför kroppen 120 kalorier, detsamma gäller en portionhavregrynsgrön, men envar kan ju inse, att de båda inte har samma värde.

(Ibland har ett glas söt champagne precis rätt värde. Red anm.)

Vidare slår hon ett starkt slag för frukt- och grönsakssafter och kommer här med ett praktiskt tips på hur man tillagar en god sådan:

Tyvärr har vi ju inte som amerikanarna allmän tillgång till de mekaniska hjälpmedel som gör det lätt att pressa saften ur frukt och grönsaker, men med lite energi går det bra ändå. Man kan t ex ta färsk, sköljd spenat och driva den genom köttkvarnen, samla masan i ett stycke dubbelt gastyg, göra en påse av tyget och pressa ur saften.

Så nu vet ni vad ni ska ägna lördagen åt, pressa saften ur spenat och drick!

Trevlig helg.

Etiketter: ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

eh, gott...
Men om man inte har någon köttkvarn blir det jobbigt :)

12:26 em  
Blogger Översättarhelena said...

Ett gott argument för att avstå från havregrynsgröt!

1:00 em  
Blogger Petra said...

Hedgehog: eller hur!! :)

Helena: Ja! Så tänkte jag också! Champagnefrukost varje dag liksom!

9:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser