onsdag, oktober 18, 2006

Tokstressad - vad vore livet utan stress av Tomas Danielsson

Tomas Danielsson är mer känd som stress-doktorn. Han är beteendevetander som gjort sig känd genom sina populära föreläsningar om stresshantering. Styrkan med hans teorier är att de är vardagsnära och mänskliga. Roliga och fyndiga. Det viktigaste av allt enligt Tomas Danielsson är att försöka vara realistisk och sansad. Inte skrika "utbrändhet" i onödan utan acceptera att livet går upp och ner och försöka ta stressen med en klackspark.

Nu har han kokat ner sina föreläsningar till en bok på 214 luftiga sidor med stor text. Den heter Tokstressad! Vad vore livet utan stress? och jag vet inte riktigt om det blev så bra. Visst finns en del godbitar här men det är svårt att ta till sig i bokform. Det var bra mycket mer upplyftande att se honom live förra hösten. Boken är ungefär föredraget i lite mer utdragen form.

Jag rekommenderar dock att gå på ett av hans föredrag. Det var både bra, underhållande, medmänskligt, roligt och tänkvärt. Boken känns bara som en i raden av alla stresseminarier som existerar på marknaden. Tomas Danielsson skriver faktiskt själv i förordet att han kände sig osäker på om han fungerar i skrift och svaret är väl att, visst, mediokert och helt okej. På scen är han lysande!
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser