torsdag, juli 27, 2006

Drottningen i luftslottet

Drottningen i luftslottet. Så kommer den tredje delen i triologin om Mikael Blomkvist, Lisbeth Salander och tidskriften Millenium att heta.

Själv närmar jag mig slutet på den andra delen nu och det blir bara bättre och bättre. Flickan som lekte med elden slår den första boken, Män som hatar kvinnor med hästlängder. Mikael Blomkvist är lite mindre manschauvinist i den här boken och lite mer mänsklig än sist. Figurerna är trovärdigare, kanske för man lär känna dem djupare. Historien lika gripande och komplex. Jag vill att Drottningen i luftslottet ska komma nu och inte år 2007!

Millennium blir också tv-serie. Sex stycken 90-minuters avsnitt - två per bok. Vem som ska spela huvudrollerna och när inspelningarna ska starta är inte klart men det blir inte klart före 2008. Jag ser Alexandra Dahlström eller kanske Tuva Novotny i rollen som Lisbeth Salander. Sanna Bråding skulle funka också. Mikael Blomkvist skulle kunna spelas av Simon Norrthon eller Per Graffman eller Johan Gry.

1 Comments:

Blogger karin. said...

åh, jag älskade verkligen Flickan som lekte med elden - otroligt nog en andra bok som är bättre än sin föregångare! nu känns väntan alldeles för lång på nästa...

10:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser