söndag, juli 30, 2006

Team Guido!

I sann dokusåpaanda plöjde jag både Linda Rosings bok och Team Guidos i natt och nu på förmiddagen. Ingen av böckerna tog särskilt lång tid.

Team Guido bestod av Bill and Joe som tävlade och kom trea i den första säsongen av den amerikanska succéserien The Amazing Race. En serie som har spelats in i tio säsonger over-there men som i Sverige sänds på obskyra tider (söndageftermiddager eller mitt i natten) på trean och femman.

Första säsongen spelades in 2001 och Bill and Joe var det första gayparet som någonsin figurerat i en dokusåpa i USA. Dessutom var de inte unga och trendiga utan lite 50+ och lite smått sofistikerade. Ganska långt från Big Brother-mentaliteten.

När de andra paren i tävlingen bråkade, tjafsade, sprang runt skitiga och reste runt i tredje klass på skakiga tåg, tog Team Guido in på hotell, duschade, klädde sig i matchande kläder, drack champagne och käkade choklad och trots att Team Guido var rätt bitchiga och körde med en hel del fula knep så blev de omåttligt populära och gav sedan ut en bok om sina äventyr, Gay Reality: The Team Guido Story. Tråkigt nog handlar den mest om hur det är att vara gay och 50+, hur det är att komma ut och föräldrars reaktioner och sånt. En nog så viktig bok men jag var mest intresserad av att läsa bakom-kulisserna-storys från inspelningen av tv-serien.

Tv-serien är lysande. Tolv lag reser jorden runt och gör konstiga uppdrag och karaktärerna är fantastiska. Jag förstår inte varför inte Sverige spelat in sin egen version. Jag har plöjt de fyra första säsongerna och har fem kvar. Jag älskar nämligen reality-tv nästan lika mycket som böcker. Den tionde håller fortfarande på att spelas in. Serien finns att köpa på dvd på Amazon.com.

En skvaller-bok från tv-inspelningarna är dock på gång. Den ska heta My ox is broken: Detours, Roadblocks, Fast Forwards and Other Great Moments from TV's The Amazing Race och ska innehålla bakgrunder, skvaller, vad-hände-sen och annat smått och gott från de tio säsongerna! Kommer i september.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Amazing Race är definitivt min favvoserie i rality-genren.

Alla säsonger utom "family edition" har hållit hög klass.

Trodde i början att de inte skulle få köra så många säsonger, då den inte hade lika många tittare som Survivor eller American Idol för den delen. Att den vunnit Emmy tre år i rad har säkert spelat in.

Man blir suger på att resa när man ser den.

3:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser