måndag, juli 24, 2006

Tre månader!

Måste bara slå ännu ett slag för den fantastiska boken Äntligen icke-rökare av Allen Carr. Nu i helgen passerade vi tremånaders-strecket. En sån där milstolpe för alla som slutat röka. Det är tredje dagen (som ska vara värst), tredje veckan (som efter den det börjar lätta rejält) och tredje månaden (då är man verkligen fri).

Det är också efter tredje månaden som många som slutat börjar känna sig självsäkra och tänker att nu är det ingen fara längre, jag testar att röka en cigg och så trillar dom dit igen.

Tack vare Allen Carr så tänker jag inte alls så. Jag vet att jag rökt min sista cigg och längtar inte alls efter att testa eller prova igen. Jag har inte garvat mig igenom tre månader som Allen Carr påstod att man skulle göra i boken men det har inte varit så särskilt svåröverkomligt heller. Den fysiska abstinensen var nära på noll. Allting sitter i huvudet.

Jag är äntligen icke-rökare! Jag har själv svårt att tro på det. Från att inte ha kunnat hålla uppe en endaste dag under 17 års tid så har jag nu inte rökt på tre månader. Jag trodde faktiskt inte själv att det var möjligt. Kan jag sluta kan nog alla det!

Vi var ett helt gäng vänner och bekanta som slutade i samma veva, där i mitten, slutet av april med hjälp av boken och vi har klarat oss allihopa. Grattis till oss!

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Grattis till er! Jag slutade att röka i januari (utan bok) och har inte heller något sug! Det är riktigt skönt att slippa!

2:21 em  
Blogger Tina said...

Ska genast rekommendera, eller nej, köpa och påtvinga denna på mina föräldrar som något motsträviga i detta ärende...

10:11 em  
Blogger hanna said...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. JAG ÄR SÅ SJUUUKT IMPONERAD AV ER! All cred i världen!

10:25 em  
Blogger Petra said...

Siram: Tack! :)

Tina: Gör det! Läs kapitlet "för icke-rökare" först innan du prackar på dem boken:)

Hanna: Thank you darling! :)

9:52 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag har precis slutat och det går... ja, det går i a f. Är inte spec abstinensig men har maniska tankar på cigg varje dag när jag slukat middagen. Men som sagt, det går. betydligt bättre än förväntat. Lutar mig mot veten-/kunskap. Jag känner mig stark och påminner mig om hur äckligt det en gång var att lära mig röka, det tog ju också sin lilla rundliga tid. Om jag rökte med stortårna så fine, men nikotin och tjära rakt in i lungorna kändes direkt sjukt.

9:02 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser