onsdag, maj 31, 2006

Dumpa honom!

Greg Beherendt och Liz Tuccillo har skrivit boken Dumpa honom - han vill faktiskt inte ha dig - en slags handbok i dejtingkonsten och konsten att få en man på kroken. Både Greg och Liz ingår i manusgruppen för Sex and the City och boken är rapp och uppkäftig och har samma humor som i tv-serien.

Har nån enstaka invändning som att de förespråkar att det alltid är killen som ska ta första initiativet först annars blir det aldrig seriöst (och det kan av egen erfarenhet säga att det är helt falskt) och att ibland känns den väldigt amerikansk med alla dejtingregler hit och dit men annars är det här är en bok jag önskat att alla tjejer läste när de var sådär 15-20 år. Det skulle besparat oss en del knasiga ungdomsförälskelser och kanske en och annan vuxen dålig relation.

Här är några smakprov...

* Han vill faktiskt inte ha dig om han inte hör av sig
Män glömmer inte hur mycket de gillar dig. Han ringer inte. Han hör inte av sig. Face it, han är inte intresserad. Det är inte så att han slarvat bort ditt telefonnummer - ditt nummer finns om han söker på Enrio. Vill han hitta dig så gör han det. Om han inte ringer är det för att han inte tänker på dig.

* Han vill faktiskt inte ha dig om han ligger med andra
Om han är otrogen - dra. Otrohet är sällan en liten olyckshändelse. "Hoppsan, jag råkade visst halka rakt in ett sexuellt förhållande med nån annan". Ligger han med nån annan utan att du vet om det så beter han sig som en som faktiskt inte gillar dig alls. Vuxna människor löser problem genom att prata och diskutera. Inte sätta på andra.

* Han vill faktiskt inte ha dig om han inte vill gifta sig med dig
Det passar aldrig rent ekonomiskt eller tidsmässigt att gifta sig om man inte är basketproffs eller megastjärna. Folk gör det hela tiden en dag. Män är inte fega eller mindre redo än tjejer. De tvekar inte att gifta sig om de vet att kvinnan är deras livs stora kärlek.

* Han vill faktiskt inte ha dig om han dumpar dig
Det finns en anledning till dumpning. Varför? Man kan inte snacka sig ur detta, om nån gör slut är det defenitivt. Göra slut-sex betyder göra-slut-sex. Annars skulle de ha hetat gud-det-var-så-skönt-att-vi-genast-flyttar-ihop-igen-och-lever-lyckliga-i-alla-våra-dagar-sex. Gör han slut ,men vill fortsätta träffa dig och smickrar dig med söta ord och åh-vad-jag-saknar-dig så vill han ha kakan och äta den, perfekt läge för honom. Ställer du upp på det?

* Han vill faktiskt inte ha dig om han går upp i rök
Han kan ju ligga på sjukhus med minnesförlust eller hittas på en flotte i havet likt pianomannen och inte veta vem han är men risken är större att han faktiskt inte vill ha dig. Du har ett rövhål, du behöver inte ett till!

1 Comments:

Blogger Tina said...

Väldigt amerikansk bok (läste den på engelska, mycket fyndigare titel: "He's just not that into you!). Dock fick den mig att verkligen tänka till.

Riktigt läsvärd, värsta självförtroendekicken eftersom det mesta går ut på "du är värd bättre"!

1:14 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser