onsdag, augusti 24, 2005

Vilda svanar - Jung Chang

Vilda svanar av Jung Chang är en gammal favoritbok som kom 1994. Den handlar om tre generationer kvinnor (mormor, mamma, dotter) och spänner över nästan hundra år av kinas historia. Mycket fascinerande och intressant bok som lärde mig massor om barnbegränsningen, den helt bisarra kulturrevolutionen och om Mao Tse-Tung.

Den har varit slut på förlaget i massor av år men nu kommer den i ny utgåva av Prisma Förlag. Köp!

2 Comments:

Blogger Johanna said...

Jag brukar alltid dra mig för böcker med "en stor familjesaga" och sånt, men å andra sidan tycker jag om böcker där historia vävs in i berättelsen. Mitt praktexempel är "Giftträdets bibel" av Barbara Kingsolver, där nutidsAfrika avhandlas. Extremt bra bok, extremt bra passiv historieinlärning. (Jag har tom kunnat svara på svåra geografi-frågor i TP tack vare den!)
Och Kina är ett spännande land, så nu när du skrev sådär blev jag mer intresserad av "Vilda svanar". Det var det som var poängen med hela inlägget. Jag blev sidetrackad.

9:49 fm  
Blogger Klimakteriehäxan said...

Håller med. Vilda svanar kan man verkligen rekommendera. Avsnittet i början om de snörda fötterna lämnade intryck för evigt! Och den som till äventyrs trodde att Maos kulturrevolution var rar och gullig får ett och annat att tänka på.

9:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser