måndag, mars 31, 2008

Kungamordet

Boken Kungamordet är tjock som sju svåra år. Finns inte tid och ro just nu att läsa den men väl se tv-serien Kungamordet producerat av SVT. Mycket, mycket bra story - heja Hanne Vibeke Holst - men skådespeleriet var ju riktigt riktigt uselt emellanåt. På sån här skolteaternivå!

Vad är det med svenska tv-serier och filmer som gör att det ibland blir så dåligt. Sta-cka-to-upp-rep-an-de repliker sägs som om de lästs innantill. Krystade dialoger. Tillgjort. Särskilt bland birollerna. Kändes som de slarvat lite med de karaktärerna. Huvudrollerna med bland annat Marie Richardson och Sheraye Esfandyari kändes mer trovärdiga och Susanne Reuter är ju alltid strålande.

Nu återstår bara den sista boken i triologin som började med Kronprinsessan. Den som ska heta Drottningrundan och som hon nu håller på att skriva. Temat för Drottningrundan är "finns det en feministiskt motsvarighet till maskulina maktstrukturer". Jag gissar att de kvinnliga ministrarna med Charlotte Ekeblad och Elisabeth Meyer i spetsen kommer ha huvudroller.

I de danska böckerna heter dock dessa karaktärer helt andra saker. Svenska tv-serien är någorlunda tillrättalagd för att passa svenska förhållanden.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser