torsdag, februari 12, 2009

Lättlagad mat


Lättlagad mat gavs ut av ICA-förlagets köksbibliotek redan 1953. Den har undertiteln "Hur man lagar god mat fort och lätt samt serverar den trevligt och omväxlande".


Blomkål, morötter och sparris. Ett exempel på en festlig middag som husmor klarar av ensam från början till slut och det med endast någon timmas varsel. Boken uppmanar alla husmödrar att ha ett välförsett konservförråd hemma. Då behöver hon aldrig bli ställd när mannen ringer och vill ta med ett par goda vänner på middag.


Färsk frukt är den allra enklaste efterrätten.


Nostalgi bland varumärkena.


Ägghalvor piffar alltid upp. Se längst ner i vänster hörn.


Som sagt! Hitta ägghalvorna!

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Översättarhelena said...

Intressant arrangemang på det högra fatet på bild nr 2. Det ser ut som om de små snittarna tillber den åttaarmade prinskorvsgudinnan längst bak. Verkligen "trevligt och omväxlande".

11:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser