torsdag, februari 12, 2009

Alla hjärtans böcker

Fem tips på böcker att ge bort till den älskade på Alla hjärtans dag!

Kärlek - hur fan gör man
Poeten Bob Hansson har gått runt och frågat svenskar hur det kommer sig att Sverige är det land i världen som har flest singlar och sen intervjuat kändisar som får berätta om sina recept på lyckade förhållanden. Det är bland andra Olle Waller, Stefan Sundström, Emma Hamberg och Thomas Di Leva som får komma till tals.


Kärlek är ett blandband - livet låt för låt
Tjugotvå blandband och tjugotvå kapitel. Alla om kärlek, saknad och musiken som förenar dem. Författaren Rob Sheffield är musikjournalist som tidigare jobbat på Rolling Stone och MTV. Detta är hans debutroman och kom redan 2007.


Svensk chokladbok
I Svensk chokladbok reser Maja Berthas sverige runt på jakt efter den perfekta chokladen. Hon utelämnar inget. Här får både exklusiva tryfflar och alladinaskar plats. En smarrig och kärleksfylld bok. Kombinera med ett chokladogram från Chokladfabriken.


Den vidunderliga kärlekens historia
Augustvinnaren från 2002 är ett måste i kärleksboksamlingen. Den handlar om en pojke som föds på en bordell i Tyskland, han är missbildad och får namnet Hercules. Samma natt föds även en fantastiskt vacker flicka, Henriette. Trots att de är varandras motpooler startar en kärlekshistoria som varar livet ut.


Jag måste också tillsist slänga in Khalil Gibrans Profeten. Fylld av härliga levnadsråd och kärlekstips i ett fantastiskt språk.

Hör bara:

Och lyssna till honom när han talar till dig, om än hans ord må ödelägga alla dina drömmar. Och omfamna honom när han kommer till dig, om än svärdet dolt under hans vingar kan skada dig...

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser