fredag, december 23, 2005

Politisk triologi av Holst och lite julmys!

- Män tänker på sex var 8:e sekund, det gör dem inte lämpliga att styra världen! Det sa Hanne Vibeke Holst i Bokbussen häromdagen. Ganska roligt sagt med tanke på att männen styrt världen i över 2000 år. Hon berättade också om sin nya bok Kungamordet som verkar mycket spännande och handlar om vad som händer innanför Christiansborgs tjocka murar. "Män är svin" var titeln på Berglingske Tidendes recension. Boken börjar på valnatten då socialdemokraterna förlorar regeringsmakten i Danmark och handlar bland annat om maktkamp och om kvinnovåld. Boken kommer inte på svenska förräns i augusti nästa år men säljs som smör i den danska julhandeln.

Christiansborg är Danmarks motsvarighet till Rosenbad i Sverige. Nästa bok, Drottningrundan , kommer handla om hur världen kommer se ut när kvinnorna styr. Det feministiska alternativet, som hon själv uttryckte det. Drottningmorden blir den tredje boken i Holst triologi om det politiska livet som började med den strålande boken Kronprinsessan.

Skriv Hanne, skriv! Vi väntar.

Väntar gör vi också på tomten som kommer imorgon. Granen är klädd, skinkan är kokad! På köksbordet står en liten skål med choklad, en stor skål med nötter, två mindre skålar med russin och mandel. Vi har petat in kryddnejlikor i apelsiner som hänger i köksfönstret. I vardagsrummet finns både ett stort fruktfat och godisskålar. I biblioteket är det minst sjuttio (!) julklappar redan och alla har inte kommit hit ännu! Tyvärr har vi försnillat bort sladden till kameran i flytten så jag kan inte lägga ut några bilder.

Nu gör vi österrikisk potatissallad, smuttar på glöggen, bläddrar i kokböcker och myser i största allmänhet.

God jul på er!

1 Comments:

Blogger Hieronymus said...

God jul på dig själv, låter som om ni kommer ha det mysigt - kan jag tycka även om jag hatar julklappar (läs i min blogg). Fridens!

8:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser