fredag, september 04, 2009

Piratfesten

Maria och jag beslutade tillslut att besöka Piratförlagets tillställning med anledning av 10-årsjubileumet. Vi styrkte oss lite i baren på Kulturhuset först men sen tog vi bussen till Djurgården och restaurang Josefinas. Vilket ställe. Vilken uteservering! Synd att regnet öste ner och det blev lite kyligt om benen i våra festklänningar men annars var det en fantastisk festlokal.
Vi såg röda mattan och fotograferna på lite håll och blev lite förvånade över att de la ner sina kameror när vi traskade upp på röda mattan. Vad då? Är inte en bokbloggare och en VD på Bokrondellen något att fota kanske? Skämt åsido. Vi fick bilda en liten kö för att hälsa på värdfolket. Högst upp vid entrén stod Ann-Marie Skarp, Jan Guillou och Liza Marklund och tog alla gäster i hand. Imponerande. De måste ha stått där i en timma i duggregnet i sina finkläder.

När de senare ställde sig på scen för att hålla lite tal och välkomstskåla syntes ingenting av regnandet i deras frisyrer eller på deras kläder. De berättade lite om hur Piratförlaget startades och vilket motstånd de fått i början och sen blev det buffémat och mingel.

Vi pratade lite med Torsten Wahlund, en av våra flitigaste inläsare av ljudböcker och som bland annat läst in Sjöwall Wahlös, Björn Hellbergs och Anne Holts böcker. Den sistnämnde fick vi peppa honom lite för att våga gå fram och prata med. De hade tydligen inte träffats. Sprang också på Mattias Boström på Piratförlaget.

Kändisspotting var det gott om. Förutom Torsten Wahlund och Anne Holt syntes såklart flera av Piratförlagets författare som Katerina Janouch, Martina Haag, Britt-Marie Mattsson och Kristina Ohlsson men också andra kändisar som Caroline af Ugglas, Jonas Gardell, Cecilia Hagen, Lena Sundström och mängder med förlagsfolk.

Kanske på grund av regnet så kändes det som att festen började ebba ut redan vid 22-snåret. När vi drog därifrån så kändes det tomt ute på den gigantiska uteserveringen och vi hoppade tacksamt in i en taxi och flydde ösregnet. Fyllda av god mat och gott vin!


På väg uppför röda mattan...Kändisfotografer...


Ann-Marie Skarp från höger kramar om någon, Liza Marklund och Jan Guillou väntar bredvid.

Där inne kändes det inte riktigt bekvämt att fotografera så det blev inga fler bilder från gårkvällen.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Magica de Hex said...

Fint värre var det men jag såg inte dig!

7:16 em  
Blogger Petra said...

Såg inte dig heller. Blev ni kvar sent?!

9:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser