måndag, juni 18, 2007

I höst 2007: Nya böcker del V

Chic lit ja visst! En drös kommer det i höst. Vad sägs om Sophie Kinsella En shopoholic säger ja!

Den tar vid efter En shopoholic i New York. Luke har friat, Rebecka har fått sitt drömjobb, livet leker, vad kan nu gå fel? Stort bröllop är i faggorna!

Manhattans gullungar av dr Judy Goldstein och Sebastian Stuart handlar om doktor Shelly Green, nyutexaminerad barnläkare som ska börja sitt första jobb på en exklusiv barnklinik på Manhattan. Man kan tänka ut resten? Bortskämda snorungar, rika och neurotiska föräldrar. Kan bli bra!

Hon, han och älskarinnan av Tess Stimson handlar om den framgångsrika skilsmässoadvokaten Nicholas och hans lika framgångsrika fru, kokboksförfattarinnan Malinchee. De är sinnebilden av en lyckad familj. Rika, berömda, med fantastiskt hus och tre vackra döttrar. Men, lyckan är kortvarig då advokaten Sara dyker upp i Nicholas liv. Ett triangeldrama på farlig nivå.

Meg Cabot är åter med en chic lit om döden. Suze är kär i ett spöke, Jesse, som hon endast kan kommunicera med via medlaren Paul Slater. En komplicerad historia. Vad finns det för framtid med en kille som är död. Boken heter Hemsökt - Medlaren och kommer i augusti och är del fem i en serie som alla behandlar samma ämne.

Svenska Jenny Leeb kommer med sin uppföljare, Stella och Sebastian, om vad som händer när ena parten i en kompisrelation träffar en partner!

En annan svenska, vår egen chic lit-drottning Kajsa Ingemarsson kommer med Lyckans hjul i augusti. Om tre kvinnor i en liten stad i mellansverige, om grannar, olika skeenden i livet och vad som händer när en ny, spännande och lite farlig kvinna flyttar in i grannskapet!

Modellsommar handlar om den mobbade Jirina som en dag blir utvald av en modellagentur och får åka till Paris och jobba en hel sommar. Boken är skriven av supermodellen Paulina Porizkova.

Prismas serie Hotspot bjuder bland annat på Nicole Richis Sanningen om diamanter och Adele Parks Livet är fest. Eller varför inte Deborah Schoenemans bok Känd till 4% som handlar om Kate Simon som helst av allt vill jobba som seriös grävande journalist men istället får jobb som skvallerkrönikör. Låter lite som Laura Weisbergers Djävulen bär Prada eller Alla var där.

Slutligen kommer även Jane Green med nytt. I dina kläder handlar om Vicky och Amber som har allt det den andre inte har och avundsjukt suktar de efter varandras liv. Men ingen är ju som känt perfekt! Känns inte superspännande utan det här har vi läst förrut i t ex Adele Parks Byt liv med mig.

Fortsättning följer..

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det ser ut att bli en väldigt bra höst ;)

9:33 fm  
Blogger Petra said...

Ja, en hel del roligt är på G!:)

4:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser