torsdag, juni 14, 2007

I höst 2007: Nya böcker del III

Deckare kommer det en del i höst. Yrsa Sigurdadottir debuterar med Det tredje tecknet som släpps i juli. Där introduceras advokaten Þóra Gudmundsdottir som "fall-lösare" och redan i september kommer uppföljaren Den som gräver en grav.

Anna Janssons Pojke försvunnen kom redan i maj, Åke Edwardsson Nästan död man kommer i september.

Och tro det eller ej. Bara ett år efter Nobels testamente kommer den direkta fortsättningen med Annika Bengtzon i huvudrollen som vanligt. I Livstid blir misstänks Annika för brand på sitt eget hus och flyr återigen in i en mordhistoria som löper parallellt med hennes eget liv. Hennes man har lämnat henne och kräver full vårdnad om barnen och på tidningen hotar neddragningar. Vi som är vana med att det går flera år mellan Liza Marklunds böcker jublar!

Karin Wahlbergs framgångar med deckarna i sjukhusmiljö och sjuksköterskan Veronika Lundborg följs upp av Tröstaren i september.

Leif G W Persson har alltid lite poetiska titlar. Så även denna gång. Faller fritt som i en dröm handlar återigen om Palme-mordet. Chefen för rikskrim har fått nog. En gång för alla tänker han försöka klara upp mordet. Vad vore bättre än att kröna sin karriär med den lösningen!

I Mari Jungstedts femte deckare I denna ljuva sommartid får Karin Jacobsson ta steget upp som bitrande chef då Anders Knutas åker på semester. En gotländsk snickare och familjefar skjuts ner på en campingplats och Karin ska lösa mordet!Fortsättning följer...

Etiketter: ,

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser