onsdag, december 14, 2005

Nytt i vår

Det finns mycket att längta efter i vårens bokutgivning. Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig är en spännande titel som skapar förväntningar och som kommer ut av ingen mindre än Magdalena Graaf. Det är hennes självbiografi som nu ges ut av Lind & Co och handlar om hennes ex-makes pyskiska terror och våldsamma beteende.

Dessutom kommer den fjärde översatta boken i serien om Mma Ramotswe (Damernas detektivbyrå) av Alexander McCall Smith, Kalaharis skrivmaskinskola för män och hur bra verkar inte den om man läser på baksidan:

"En före detta polis har öppnat detektivbyrå i Gaborone och hans skrytsamhet gör Mma Ramotswe och hennes medhjälpare, Mma Makutsi, mycket upprörda. ... Mma Makutsi ser lösningen på sina ekonomiska problem och startar en kvällskurs för män! Skrivmaskinsskolan för män blir en succé och leder även till en lika glädjande som oväntad upplevelse för Mma Makutsi."
Längtar! Saknar Ramotswe och Makutsi!

Belinda Olssons nya bok Gravidchock beskrivs som en svensk Hanne Vibeke Holst. Låter mycket lovande. Även Linda Skugge kommer med en ny roman, Ett tal till min systers bröllop som handlar om hur det är att ha två barn.

Prisma kommer med några riktigt fina kokböcker som får det att vattnas i munnen på mig när man ser omslagsbilderna. Bland annat Jonas Borséns Killen vid grillen och Paul Gaylers Drömburgare. Även GI-satsningen (alla vill haka på trenden) av Klara Desser som heter Klaras goda dagar ser inte helt fel ut! Tror det blir att investera i några kokböcker i vår. Vi kan behöva inspiration i matlagningen. Vi hamnar ofta i samma mönster.

En bok vi borde önska oss är Kerstin Engstrands Trädgård för alla som verkar mycket pedagogisk för oss trädgårdsanalfabeter som nu står med 1000 kvadratmeter vi inte vet vad vi ska göra med till våren. Ser mycket inspirerande ut! Eller så köper vi Trädgård för ovana av Siv och Key Nilson som kom redan 2001 men ges ut igen till våren.

Vårens stora katalog från Svensk Bokhandel kommer 13 januari. Beställ redan nu.
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser