torsdag, december 08, 2005

Chocktalet!

Tony Blair och George Bush borde ställas inför brottsdomstolen i Haag... Invasionen av Irak var ett banditdåd... Var går gränsen för folkmord? Storbritanien följer USA som ett litet bräkande lamm i ledband... Vi är omgivna av en gobeläng av lögner... Den amerikanska utrikespolitiken är ett framgångsrikt hypnosnummer...

Tja, Harold Pinter skrädde tydligen inte orden i sitt nobeltal igår. Modig, vågat och helt rätt att ta tillfället i akt! Brukar inte annars nobelpristagarnas tal var rätt mesiga?

Själv valde jag Top Model före Pinter igår kväll men för den som vill se talet igen kan kolla här på Nobelprize.org eller läsa kvällstidningarnas referat, Expressen: Pinters attack eller Aftonbladet: Medborgare Pinter har ordet. Eller annars om man vill, Aljazeera.net eller Guardian.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Helt rätt av Pinter att ta tillfället i akt att säga vad han tycker. Tänk om fler kunde ha sådant civilkurage!

12:49 em  
Anonymous Anonym said...

............Talet var mästerligt, han hade gett sig fan på att go out in a blaze. Mycket om dramatik, mycket om politik, strålande. Se absolut en repris, det var värt varje minut av en hel timme att se på honom där han satt mot en blå fond framför ett ungdomsporträtt av sig själv.

Många tal jag hört av nobelpristagare i litteratur har varit fina. Det verkligt mesiga var japanen Kenzabo Oe. Få har varit så engagerade och brinnande som Pinters i rullstolen!

3:19 em  
Anonymous Anonym said...

De gör väl vad de kan här i Haag, men Milosevich blev ju inte utlämnad förrän USA drog åt tumskruvarna på Serbierna... Fredsdomstolens byggnad är fin annars. Har du vägarna förbi så skicka ett mejl.

4:56 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser