tisdag, juni 30, 2009

Kiffe Kiffe imorgon

Doria bor i Paris förorter tillsammans med sin mamma. Hennes pappa är borta sen länge och har en ny familj borta i Marocko någonstans. Doria tillbringar eftermiddagarna efter skolan med att fundera över livet, sin mamma och hennes jobb som städerska, rektorn som luktar vin, på socialtanten som kommer på regelbundna besök hem till dem och allting borde hon vädra med kuratorn hon måste besöka en gång i veckan.

Lättsamt och roligt är den skriven samtidigt som det finns en allvarlig och politisk underton. Trots att Doria och hennes mamma måste köpa second hand-kläder och förlita sig på omgivningens givmildhet och alltid ha dåligt om pengar så finns där hopp och när Dorias mamma får sparken och börjar en franska-kurs vänder det.

Författarinnan Faïza Guène är själv uppvuxen i en förort till Paris och har nått jätteframgångar med boken i hemlandet och i världen över. Förra året kom uppföljaren Drömmar för dårar.
Kiffe kommer från ordet kiffer som betyder gilla. Bokens titel Kiffe kiffe imorgon betyder alltså gilla morgondagen ungefär.

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Bara Böcker said...

Den här blev jag väldigt sugen på att läsa!:-)

8:33 em  
Blogger www.evaswedenmark.blogspot.se said...

Håller helt med. Bra bok. Jag lyssnade på henne på B&B - hon var härlig!

9:14 em  
Blogger Petra said...

Ja, läs!

8:05 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser