torsdag, januari 31, 2008

Gone baby gone

På bokmässan för några år sedan köpte jag Dennis Lehanes bok Gone baby gone men det har aldrig blivit av att jag läste den. Istället såg vi filmen som ett led i vårt årliga projekt att försöka se så många filmer med oscarsnomineringar som möjligt.

I Gone baby gone är det Amy Ryan som är nominerad för bästa kvinnliga biroll. En roll hon gör som mamman till ett försvunnet barn. Om prestationen var värd en oscar eller inte återstår att se. Jag tror inte hon får den. Tyckte filmen var en helt okej thriller utan något extra. Storyn lagom spännande. Overall lite tråkig.

Boken förblir oläst.

Etiketter:

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Har inte sett filmen, men boken är mycket läsvärd! Den var verkligen bra!!

8:16 em  
Blogger AnnCharlott said...

Jag läste boken för ganska länge sedan och vill minnas att jag tyckte den var ok. Men den tillhör inte någon av hans bästa.

9:31 fm  
Blogger Miss Gillette said...

Kvack!!! Jag läste ut den när jag hade fått min första kotte och jag trodde fanimig att jag skulle få hjärtstillestånd. Dilemmat som privatspanarna ställs inför är ju ett av de hemskaste man kan tänka sig. Det är _det_ som är det intressanta, inte hur blodiga morden är -- det märks väl inte minst på att det faktiskt inte förekommer så värst mycket mördande, och egentligen bara lite i förbifarten sådär.

Man ska givetvis inte jämföra bok och film men det är -- lika givetvis -- svårt att låta bli, och jag tyckte själv att filmen hade lite svårt att få fram all vånda och ångest som hela handlingen genomsyras av. Så jag håller inte med anncharlott: detta är nog den Lehane som jag tycker är allra tätast.

11:10 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser