lördag, oktober 06, 2007

Jessica Jungs saknad av Elisabeth Gilek

Elisabeth Gilek har tidigare skrivit manus för Svt och det här är första delen i en serie av tre som ska handla om kvinnor och brott. Första boken handlar om kvinnan som brottsoffer. Andra boken ska handla om en kvinna som blivit mördad och den tredje om en kvinna som mördar.

Jessika Jungs saknad är första delen i den här triologin och Elisabeth Gileks debut på boksidan. Jessica Jungs kille Micke hitttas mördad och Jessica blir utom sig av sorg. Omgivningarna blir först lite chockade, de hade ju faktiskt inte varit ihop särskilt länge men Micke är Jessicas stora, stora kärlek och hon tänker göra allt för att hitta den som mördat Micke.

Det är inte så ofta man läser om otröstlig sorg. Marian Keyes brukar i och för sig vara rätt bra på det men i svenska deckare är det rätt ovanligt att sorgen beskrivs så starkt och som får agera huvudperson.

Det är oförutsägbart och spännande och tempo hela tiden. Ingenting är som det verkar vara på ytan. Tvära vändningar och kast. Allt som en bra deckare ska innehålla. Läs!

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Aha. Den fick jag med Damernas Värld i somras (eller var det förra sommaren till och med?) men den står än så länge oläst i bokhyllan.

10:58 em  
Blogger Petra said...

Läs den!!!

3:40 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser