tisdag, juni 12, 2007

I höst 2007: Nya böcker del II

Caroline Giertz, som vi kanske minns allra mest från Måndagsklubben på kanal 5 på 90-talet släppte förra året Ashimas bok som fick bra recensioner och sålde slut på tre veckor. Nu har hon skrivit en ny roman om revansch och splittrade familjer. Eva-Maria har tre barn, hund och en make i ett fint radhus i ett typiskt medelklassområde. En dag ser hon sin man hångla upp dagisfröken och bestämmer sig för att dra. 24 timmar i oktober heter boken och kanske blir det samma succé igen! Det är ett jäkligt snyggt omslag på boken i varje fall.

Minns ni Mats Hård? Bloggfiguren som var fejk och som egentligen var journalisten Olle Svalander. Förrförra året kom hans bloggroman Konsten att förlora. Nu släpper Olle Svalander sin riktiga debutbok, en traditionell roman om rock'nroll och rockscenen. Åke Berg har varit femton år i rocksvängen och spelat på alla scener i hela landet. Boken heter Junk och handlar om svängen, Elvis, droger, sex och relationer i rockig miljö. Släpps i september.

Gunillas man försvann och Mias systrar är två böcker som bygger på sanna händelser. Gunilla Söderholms man Bengt försvann en dag helt spårlöst. Efter sig lämnade han både barn och skulder på flera miljoner kronor. Hur överlever man? Gunilla fick lämna allt och börja om från början. Efter femton år, när Bengt sedan fem år varit dödförklarad, uppdagas det att han lever ändå.

Mias systrar är fortsättningen på Gömda, och Asyl. I Mias systrar berättar hon om de kontakter hon fått genom böckerna med andra kvinnor som lever med skyddade identiteter eller på ständigt resande fot för att undkomma sina ex-män. Båda böckerna finns i handeln från september.

Fortsättning följer...

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser