måndag, mars 26, 2007

Tre nya böcker i veckan

Här kommer ett tips på tre nya böcker som släpps i veckan. Tre olika genrer, musik, deckare och historia.

Sarah, Så länge vi har varann, Jackie, Himlen runt hörnet, Ingen som vinner, Vem är han. Hitsen är oräknerliga och nu kommer även Mauro Scocco med en bok. Saker som jag gjort är både bok och skivor. Noter och bilder. Prosa, målningar och dikter. Ett måste för Mauro-fansen.

Deckarfavoriten Helene Tursten kommer med sin sjunde deckare om Irene Huss på onsdag. En man med litet ansikte heter den. Den här gången handlar det om människohandel och trafficking. Förra våren gjorde jag en liten intervju med Helene Tursten om hennes hjältinna Irene Huss. Läs vad hon sa här.

Programledaren och journalisten John Chrispinsson har plöjt tidningsartiklar och studerat hur stockholmsutställningarna framställdes i media på den tiden. 1866, 1897 och 1930 hölls dessa utställningar om arkitektur, konst, konsthantverk och allmogeföremål. Utställningarna visade också på hur Sverige utvecklats från fattigt bondesamhälle till rikt industriland. Boken heter Stockholmsutställningar. Enligt uppgift kommer boken på lördag.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser