tisdag, november 14, 2006

Swingtronica, tölt och filmmaraton

Nu blir det lite off-topic i bloggen men jag måste bara recensera den här helgen. Jag må vara den sista som upptäcker Koop, men fan vad dom är bra. Svalt, jazzigt, coolt. Jag vill klä mig i 20-talsklänningen, dra på mig pumpsen, hatten med flor, röka ciggaretter ur meterlånga cigarettmunstycken och dansa swing hela natten.

Helgen blev bra mycket lugnare än så. Först töltade jag två timmar på islandshäst på lördagsförmiddagen (rekommenderad glädjekick) och sen hade vi hade filmmaraton resten av helgen. Här följer några recensioner:

Pingvinresan
Otroligt vacker film om kejsarpingvinerna på antarktis mödosamma kamp för att para sig och få en avkomma. Riktigt hjärtskärande. Den fick en oscar.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Gäsp. Jag gillar Johnny Depp men piratfilmerna är så tråkiga att man somnar. Not for me.

Bandidas
Min favoritskådis Salma Hayek i corny westerndrama tillsammans med Penelope Cruz. Mycket hästar, korsetter, plymer och girlpower. Ja! Jag gillar skarpt.

Miami Vice
Sonny Crocket och Ricardo Tubbs i modern tappning men mer fokus på kärlekshistoria än att fånga knarklangare. Och vart tog krokodilen Elvis vägen? Colin Farrel är dessutom en riktigt usel skådespelare. Varför har man dessutom gjort svala och smarta Sonny och coola och sluga Ricardo till några uppumpade bodybuilders utan hjärna? Nä, ge hit 80-tals serien nu.

The Dying Gaul
Otroligt skumt triangeldrama med läskiga människor. Jag vet inte om filmen var genialisk eller otroligt överspelad. Ojämt skådespeleri. Bra story. Eller? Jag vet faktiskt inte vad jag tycker.

2 Comments:

Blogger Översättarhelena said...

Kul, jag har också just upptäckt Koop! (Fick senaste skivan i födelsedagspresent.) Jag ska försöka komma iväg och höra dem live den 3 december här i Göteborg.

4:25 em  
Blogger Hieronymus said...

Såg Miami Vice på bio. Argh, vad jag störde mig. Tacka vet jag de glada pastellfärgerna på åttiotalet och tacka vet jag varje film i filmhistorien som inte har Farrell i någon roll...

8:48 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser