lördag, juni 10, 2006

Hur sorterar du böckerna?

Enligt en krönika i Elle Interiör av Jessica Gedin så avslöjar sättet man sorterar böcker i bokhyllan hur man är som person.

Bland annat säger hon att storleksordning är big no-no. Storleksordning är för såna som borde samla porslinsherdinnor. Bokstavsordning är bara för högpresterande autister eller bibliotekarier. Kronologisk ordning är för pedant. Själv sorterar hon i känsloordning. Okeeeej?

Undrar vad hon säger om vår sortering? Vi har sorterat i genrér och de följer ingen standard utan är helt påhittade efter humör. Bland annat har vi genrér som "snygga böcker" och "pornografisk filosofi" förutom de vanliga som "chic lit", "deckare", "skräck", "serier" med flera.


My prrrrecisous....

Tack LindaK för tipset.

6 Comments:

Blogger Linda K said...

Härlig hylla! :)

10:25 em  
Blogger Leopard said...

Nåväl.

1:02 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag sorterar efter färg. Vad säger det om mig?

10:02 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag får också passa in i "borde-samla-på-porslinshundar-facket" för jag kör feng shui - dvs i färgordning. Maken irriterar sig oerhört....

10:52 fm  
Blogger Lisa said...

Jag sorterar inte. Jag ställer in böckerna lite hur som helst och sedan när man ska hitta en speciellt bok så måste man leta skitlänge och det känns som att vara på skattjakt. Man hittar guldkorn varje gång.

Trevlig blogg, förresten. Jag hittade den precis.

2:50 em  
Blogger Petra said...

Tack Lisa! Sådär har vi också haft det tidigare. Men det blir frustrerande i längden! :)

AnnikaB & Ellika: Färg!? Hur hittar ni. Vet ni alltid vilken färg en bok har. Jag tror mig alltid veta men har nästan alltid fel.

Camilla: intertextuella hyllor har jag också funderat på. Eller sortera efter land...brittiska och svenska författare för sig typ.

11:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser