torsdag, maj 11, 2006

Linda

Linda Skugges skulle intervjuas i Babel om sin nya bok Ett tal till min systers bröllop, en bok som appellerar på Sylvia Plaths liv och som handlar om chocken över att bli tvåbarnsmamma. Linda vill att folk ska skratta och känna igen sig. Även om man inte själv har egna barn.

Intervjun kom dock att handla mest om varför hon retar gallfeber på folk och varför hon är så bra på att hitta folks ömma tår.

Jag blev impad av hennes sköna stil i intervjun. Där sitter hon, avslappnad på en brygga i eftermiddagssolen och småsnackar lättsamt och garvar åt det faktum åt att hon är så hatad och har en allmänt laid-back attityd till alltihopa.

Jag beundrar Linda som jag beundrar Ebba! Linda ligger också i topp på maktfaktorskalan. Hur många tonårstjejer och killer söker inte tröst i Lindas uppväxt och bakgrund och självutlämnande sätt. Hur många småbarnsmammor känner inte igen sig. På Babel jämförs hon till och med med Stig Larsson, Carina Rydberg och August Strindberg.

Vill du se programmet? Gå till Babels hemsida, välj Se programmet och klicka på Babel 060509. Ungefär 13-14 minuter in kommer inslaget om Linda.
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser