fredag, mars 10, 2006

Filmen G

Filmen G släpps på DVD. Måste bara säga det.

Jag kan halva filmen utantill. Vi såg den hur många gånger som helst när vi var sådär 11-12 år. Filmen kom 1983 och då var vi tio år. Jag var då kär i Robban. Fråga mig inte varför. Han spelades av Joakim Schröder som by the way är präst i Botkyrka i dag och skrev manus till Inga kan älska som vi.

- Du deaalar ju Robban...Hasch e jättefarligt!

Min kompis var kär i Kim som spelades av Niclas Wahlgren som då väl fick sitt stora genombrott han var i sin tur kär i Mia som spelades av Ulrika Örn som sedan spelade in en skiva som ingen lyssnade på.

Magnus Uggla gjorde sin klassiska roll som Kristoffer, superbögen som försöker få Kim på fall!
- Va sa hon för nått då? Det kan ju inte bli annat än ett nej!

Mias pappa spelades av Lasse Strömstedt. Ulf Brunnberg spelade den slemmige managern till bandet Nürnberg 47 (som egentligen var Reeperbahn) och Niels Jensen var med som någonslags blandning av poppig synth-punk-kille som lirade i bandet Barn.

Det var mycket häftig musik i filmen. Eller det tyckte vi i alla fall då. Freestyle var med och agerade skyltdockor i någon futuristisk video där Niclas Wahlgren gick runt och klämde på Christer Sandelin och Tommy Ekman. Helt bizarrt när man tänker efter. Undrar om det hade kunnat gjorts idag! :-)

Reeperbahn sjunger konstiga halvfashistiska sånger och gör nån konstig cover på Shiny boots of leather. Och Nasa är med i en spelning från Koolingsborg.

Klubben 80s visar filmen imorgon på Koolingsborg. En unik chans att se filmen i samma lokaler där den spelades in alltså. Efteråt blir det releaseparty! Har du vägarna förbi så läs mer här.

Från den 15:e mars kan du köpa filmen på DVD!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Googlade på "Filmen G" för jag ville se vilka "faktasidor" det finns om den. Fick upp denna sida blandannat.

Gillar det du skrev och måste bara få "skryta" lite; Min pappa är polisen som griper Robban när han springer från parken och säger "Nu är loppet, lixom kört, grabben", eller liknande. :-D

Jag älskade denna film som barn (kanske för att pappa var med en kort stund?)och även som vuxen. Dagens ungdomar är nog inte lika förtjust i den som de i min ålder
(28år) och äldre. Det är ju som lite nostalgi.
Haha!

2:59 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser