tisdag, mars 07, 2006

Piff-och-puffism

Piff-och-puffism är fenomenet när man inte kan skilja på olika personer, det spanade Johan Hakelius om härom veckan. Johan själv till exempel blandas ofta ihop med den andra spanaren Per Naroskin. Inte ens Johans föräldrar hör skillnad på dem när de spanar i radion. Fenomenet är rätt vanligt. Vissa personer går helt enkelt inte för gemene man att skilja åt. Låt oss ta några exempel:

Vem är Piff och vem är Puff?
Puff har stor röd näsa och är lite korkad. Piff har liten näsa och är smart!

Vem är Fredrik och vem är Filip?
Filip Hammar är den galna killen som är lite kortare och rundare. Fredrik Wikingsson är den längre, lite "brattigare" med pottfrisyr.

Vem är Hans och Lars?
Hans Dahlgren är skallig och är kabinettsekreterare. Lars Danielsson är statssekreterare och har hår.

Vem är Ernst och vem är Kristoffer?
Ernst Kirchsteiger ses oftast barfota i mysbyxor inreda sommarstugor. Kristofer Lundström ses oftast på olika kulturevenemang, intervjuar han utländska människor så talar han överdriven oxford-engelska och är programledare i Kobra.

Vem är Björn och vem är Benny?
Om det tvista de lärde. Benny har skägg och spelar piano och spelar med Orsa spelmän. Björn är den andre. Eller köp Fredrik Lindströms bok som nu kommer i pocket där han utreder frågan lite grundligare.

Köp boken: Vem är Björn och vem är Benny?


En annan sida kan också med stor glädje berätta att jag nu mera kan publicera bokomslag med tillstånd av Bokrondellen. Tack tack!

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser