torsdag, september 15, 2005

Så packar du böcker inför flytt

Hur packar man böcker när man ska flytta? Vi har 10 överfulla Billy-bokhyllor på våra 48 kvadrat och när mäklaren fick se det när han var på besök imorse rekommenderade han bestämt att vi flyttade minst hälften innan visning. Visningen är om en vecka!

Hur stuvar man undan hundratals böcker i en handvändning? Det råder delade åsikter. Antingen kan man packa i kartonger. En full kartong med böcker är värdelöst. Det går inte att bära den utan att fullkomligt paja ryggen. Bättre är då pappkassar. Vi har inhandlat 40 stycken på Vivo men de räcker inte så långt men är relativt billigt. Packar man en pappkasse full med böcker så blir det perfekt tyngd, man tar en i vardera hand och bär. Nackdelen är att de inte går att stapla och de är känsliga för fukt och är olämpliga att ställa utomhus utanför lastbilen när man flyttar i slutet av november.

Efter långa diskussioner där alla har olika åsikter så ringde jag flyttfirman som säger så här. Packa böckerna halvfullt i kartonger. Fyll upp med kläder, handdukar, lakan eller lätta småsaker. Om man inte har tillräckligt med saker att fylla med så låt kartongen vara tom. Då kan man lyfta, man kan stapla och stuva och de går att ställa ute i ruskväder en kortare tid. Kartonger får man låna gratis av flyttfirman, hur många som helst.

Så nu vet ni.

3 Comments:

Blogger Carina said...

Ett annat tips: Banankartonger. En full sadan kan man anda bara och stapla. Man kan lata bli "locket" och packa i det ocksa, funkar kanon. Later man papparket ligga kvar i botten klarar den att sta utomhus en kort stund ocksa. Och kartongerna ar oftast gratis och kanon att anvada som lagerlador pa nya stallets vind.

4:12 em  
Anonymous Anonym said...

Ett tips är också att blanda pocketar och inbundna böcker i lådorna eller kassarna. Bara inbundna böcker blir så himlans tungt.

4:22 em  
Blogger Johanna said...

Jag har nyss flyttat, med mkt böcker. Mitt tips är som flyttfirmans : halva flyttkartongen m böcker och sen annat fluff ovanpå. Banankartonger går inte alls att jämföra med samma flyttkartonger, så satsa på the real thing.

8:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser