tisdag, februari 09, 2010

Att lägga ifrån sig boken...

Funderar starkt på att sluta läsa Älskade syster av Joyce Carol Oates. Jag har läst ungefär halva och nu har det tagit stopp. Den ligger bara i väskan. Jag tar inte upp den på pendeltåget. Den ligger vid nattduksbordet men jag somnar utan att ha läst en rad.

Den intresserar mig helt enkelt inte. Jag tycker den är omständligt och jag stör mig på huvudrollskaraktären och jag struntar i hur det går för familjen. Jag tycker hela familjen är motbjudande (vilket säkert är författarens syfte) och bryr mig inte alls om vad som händer dem. Jo, en sak vill jag veta och det är vem mördaren är men det känns mer lockande att googla fram resultatet än att tvingas plöja trehundra sidor till.

Boken byter fokus hela tiden. Oates byter perspektiv och skiftar från första till tredje person hela tiden. Ibland är det en berättarröst som talar.Jag medger att det är skickligt gjort av författarinnan men jag samtidigt känns slarvigt och oredigerat. Som om någon redaktör på förlaget bara släppt igenom utan granskning.

Nej, Älskade syster blir nog inte utläst. Inte i år i alla fall. Betrakta detta som en recension.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger www.evaswedenmark.blogspot.se said...

Kanske vissa böcker måste vila och invänta rätt stämning? Hos mig vilar t ex Herta Müller, så bra, men inte i samklang med min sinnesstämnng just nu. Kanske sen.

9:36 em  
Anonymous Saralito said...

Tänk vad märkligt det är med böcker. Jag kunde inte släppa Älskade syster utan läste igenom den på bara några dagar i julas. Jag tycker att den var helt fantastisk och hade ont i magen hela tiden eftersom den var så obehaglig.

4:12 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser