fredag, januari 08, 2010

Elvis 75

Elvis Presley skulle ha fyllt 75 idag om han fått leva. Det firar vi med att lyssna på The King på Spotifyoch titta på några av de fina böcker om Elvis som finns.

Elvis och jag
är Pricilla Beulieu Presleys bok om sitt liv med Elvis. Den är rätt gammal men fortfarande läsvärd. Pricilla var bara 14 år när hon träffade Elvis i Tyskland 1959 då han var där och sjöng för de amerikanska soldaterna. Det var precis när han var på väg att slå igenom och de gifte sig samma år och levde nästan tio år tillsammans och fick dottern Lisa Marie.

Baby, Let's play house är en splitterny bok av Alanna Nash. Titeln kommer från en av Elvis låtar och handlar om kvinnorna runt Elvis. Alanna Nash har intervjuat hundratals kvinnor som kände honom på olika sätt. Som familjemedlem, älskare, vän, stjärna. Här presenteras kvinnor som Ann-Margret, Cher, Petula Clark, Pricilla Beaulieu, Raquel Welch med flera.

Sötast är Pek-Elvis kom för några år sen som är en pekbok där rockiga föräldrar kan lära sina telningar allt om Elvis-skorna, Elvis-gitarren eller Elvis-frisyren! Ett måste för alla rock-parents där ute! Man pekar och tittar på gitarren, mikrofonen och bilen. Och huset (Graceland), poolen, frisyren och kammen!
Författaren heter Lars Steiner och har även ritat Pek-bibel.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser