torsdag, januari 29, 2009

Vilka böcker bloggas det om just nu?

knuff.se kan man spana in vilka böcker det bloggast mest om just nu. Av de 36 böckerna som listas på sidan är åtta stycken kokböcker eller handlar om mat på något sätt, fem stycken är självhjälpsböcker, tre stycken kan man säga går under politik, sex stycken är romaner och fjorton stycken är antingen biografier, romaner baserade på en sann historia eller bygger på autentiska mailkonversationer eller liknande.

Av de sex böckerna i toppen är tre stycken kopplade till Gömda-skandalen och en är Anna Linds väninna Eva Franchells bok Väninnan, som ger sin story om vad som hände den där dagen när Anna Lind mördades.

Den femte boken är Stefan Einhorns Medmänniskor och den sjätte är Airams och Doktor Dahlqvists LCHF-kokbok och först på sjunde och åttonde plats kommer "traditionella romaner", fiktion om man så vill kalla det. Det är två debuter. Dels Marianne Cedervalls roman Svinhugg, om vänskap och hämnd och Hanna Hellquists roman om sin pappa, Karlstad Zoologiska. Tills sist följer ytterligare två kokböcker på plats nio och tio.

Vad kan man dra för slutsatser av det här då? Att böcker om "sanningen" attraherar bloggläsare? Kikar man på "populärast just nu" hos Adlibris och Ugglan till exempel ser det helt annorlunda ut. Där finns inte alls några böcker om Gömda-skandalen med utan där ligger en traditionell deckare, Dödsbud av Mark Billingham, i topp.

Här hittar du hela listan på knuff.se!

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser