söndag, januari 25, 2009

Första kapitlet

24 Hour Business Camp är ett event som gick av stapeln i veckan på Hasseludden Yasuragi i Stockholm. Det var Ted Valentin som var initiativtagare till eventet som gick ut på att 100 entrepenörer och kreativa människor skulle skapa olika webbtjänster på 24 timmar.

Jag är så avundsjuk på att jag inte hängde med i tid! Jag har massor av idéer på tjänster jag skulle vilja skapa men som jag aldrig har tid att få igång. Tänk att bara få hänga 24 hela timmar i en kreativ miljö och med massor av spännande människor.

Och såklart fanns det bokrelaterade tjänster som skapades i veckan. En av tjänsterna som lanserades under 24HBC är Första kapitlet, en tjänst som låter dig läsa eller lyssna på första kapitlet i en mängd olika böcker. Ibland tror man ju att man kommer gilla en bok men efter att ha läst en bit inser man att det var inget för en själv, då vore det smutt att ha fått läsa en bit först, innan man köpte boken.

Än så länge är tjänsten inte klar men idén finns där och man kan följa utvecklingen av sidan i Första kapitlets utvecklingsblogg.

Etiketter:

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kalasidé. Smakprov har kommit lite längre. Förlagen bör verkligen stötta dom här initiativen i tider då bokläsningen bland unga går ner.

5:28 em  
Anonymous Anonym said...

Kul att du gillar vår idé, lägger upp dig på den än så länge stängda beta-test-listan. Det går även att följa oss på Twitter www.twitter.com/forstakapitlet

Gällande Smakprov så är det inte riktigt samma idé som vi har. Även om båda handlar om att gynna bokbranschen. Vi har spännande funktioner på gång.. Återkommer om det längre fram. :)

Linda Pierre
FörstaKapitlet.se

6:24 em  
Blogger Petra said...

Vad kul! Tack!

Ska kika in Smakprov också.

11:24 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser