fredag, januari 30, 2009

Tre nya böcker i februari

Det är inte bara rea i februari. Lite nytt kommer ut också. Här är några böcker jag ser fram emot.

Stå upp och dö av Roger Adamsson.
Sture Lamming är en riktigt elak ståuppkomiker som härjar på Stockholms krogar med sin scenshow. Han kallas spyflugan. Han har mängder med ovänner. En dem tröttnar och bestämmer sig för att se till att Spyflugan kliver av scenen för all framtid. Deckare i ny, fräsch miljö är inte helt vanligt. En bok att se frame mot helt enkelt.

Boken går att köpa 1 februari.


Bilden av modet av Tonie och Lotta Lewenhaupt.
Drygt tjugo fotografer finns presenterade i denna blivande modeklassiker. Tonie Lewenhaupt och Lotta Lewenhaupt är två av de mest kunniga modeskribenterna i Sverige har samlat bilder från pionjärer och verksamma fotografer i en jättefin fotobok. Här kan man följa hur bilderna utvecklades från vara tagna på bakgator till att bli mer och mer påkostade med supermodeller och stjärnfotografer.

Boken finns i affären 9 februari.


Partisanens dotter av Louis de Bernières
Rosa har precis flyttat till London i slutet av 70-talet när hon träffar säljaren Chris. Han tar henne först för prostituerad men efter att ha övertygat honom att hon inte är det (längre) kör han henne hem och en vänskap tar sin början.

Hon kommer från Jugoslavien och är dotter till en Titos partisaner och hon har levt ett dramatiskt liv. Om allt detta berättar hon för Chris som chockat lyssnar. Men är allting sant? Berättelserna blir allt mer utstuderade.

Boken kommer ut 5 februari.

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du ska inte missa "En liten historia" av Eva Adolfsson!
hälsar
Lena Kjersén Edman
som
tror att alla som någon gåmg funderat över vad kärlek är och som bryr sig om språket i en roman kommer att älska denna lilla historia.

10:05 fm  
Blogger Petra said...

Jag såg En liten historia, men den släpptes i januari! :)

11:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser