torsdag, maj 31, 2007

AdLibris litterära klubb

"Jag hade själv inte läst något av Jeanette Winterson innan jag läste Passionen för att se om den passade för Litterära klubben. Jag kunde inte släppa den, och när jag läst färdigt började jag genast på nästa bok av henne, och så fortsatte det. Ni som redan läst något av Winterson vet vad jag menar. Och ni som har detta författarskap kvar att upptäcka kan se fram emot verkliga läsupplevelser! "

Så börjar AdLibris litterära klubbs nyhetsbrev som jag får i maillådan med jämna mellanrum men vem är "jag" undrar jag. Det finns ingen avsändare förutom AdLibris, ingenting som visar vem personen som skrivit brevet är. Är det VD'n på AdLibris, författaren, webbredaktören?

Jag stör mig faktiskt på att brevet har ett sånt personligt tilltal men trots det är så anonymt och opersonligt. Jag vill inte alls läsa klart eller intressera mig för boken när jag inte vet vem som pratar med mig.

Här hittar du AdLibris litterära klubb

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Helt sant! Jag tänkte exakt samma sak, men strunt i det och läs boken i alla fall. Det blir helt enkelt inte mycket bättre än så. Winterson är så bra och Passionen är en av de tre bästa böcker jag någonsin läst. Den har allt: Napoleon, hans kycklingkock, Venedig, kärlek, simhud, casino, strapatser och en dvärg. Kan det bli bättre i dessa dagar när folk bara skriver om sina barn, ätstörningar eller elaka chefer?
Strunta i den anonyma nissen på litterära klubben och läs boken. Skulle du mot förmodan inte tycka om den, så lovar jag att du får nypa mig riktigt hårt i örat om vi skulle ses någon gång. På hedersord. :-)

12:58 em  
Blogger AnnCharlott said...

Winterson är en av mina absoluta favoritförfatare. Och Passionen tror jag banne mig att jag har missat. Det måste jag genast ändra på. För övrigt håller jag med dig om att man förväntar sig en avsändare med det personliga tilltalet. Och så kom jag just på ännu en sak: jag vill bestämt påminna mig att jag anmälde mig till Litterära klubben en gång i tiden när den var helt nystartad, men ett mejlutskick var allt jag fick.

3:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser