onsdag, mars 28, 2007

Förlagsnytt

Nu byter Leif G W Persson förlag och hoppar från Piratförlaget till Albert Bonnier. I höstas gjorde Helene Tursten tvärtom och gick från Alfabeta till Piratförlaget. Herman Lindkvist har redan lämnat Norstedts och också gått till Albert Bonnier. Gellert Tamas byter från Ordfront till Natur & Kultur. Liber ägs nu mer av holländska Wolters Kluwers och Damm förlag säljs av Egmont till Forma Publishing group formely known as Ica-förlaget.

Rättelse: Hela Wolters Kluwers som äger Liber har köpts upp av riskkapitalbolaget Bridgepoint Capital.

Etiketter: ,

5 Comments:

Blogger AnnCharlott said...

Och Svante Weyler f.d. Norstedts har startat eget och knipit åt sig Imre Kertész. Eventuellt får han också med sig Orhan Pamuk enligt artikel i Svd tidigare denna månad.

4:09 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Petra, en korrigering bara:Liber ägs av Wolters Kluwer och nu har ett riskkapitalbolag köpt Walters Kluwer, inkl. Liber
Hälsar Maria

4:18 em  
Blogger Petra said...

Ah! Tack Maria!

4:23 em  
Blogger Anna said...

Förlagsbranschen är verkligen en djungel. Det är fascinerande hur så många olika företag kan äga varandra, eller delar av varandra.

7:39 em  
Blogger Petra said...

Verkligen en djungel! Inte konstigt om ingen litteraturbloggare okrar med att hänga med i turerna! Det krävs att man jobbar heltid med det som de på Svensk bokhandel! :-)

11:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser