onsdag, januari 03, 2007

Besök i Buttle


När man som deckarfantast besöker Gotland över nyår - är ju ett besök i Buttle obligatoriskt. Här utspelar sig Annika Bryns bok Morden i Buttle.

Vi såg några hus, en flicka på en häst och en kyrka! Tyvärr var mitt minne för kort för att komma ihåg namnet på den gravsten som är central i boken men det var himla roligt att vara där. Här syns jag utanför kyrkan.


På vägen dit besökte vi också Kovik med fiskerimuseum och ett kapell till minne av omkomna fiskare. Kapellet är helt religionsfritt och öppet för alla. Där inne fanns inga religiösa symboler. Ett ankare prydde altaret längst fram. Lite författarskvaller också (det är ju inte en bokblogg för inte): författaren till Välkommen till det nya livet gifte sig i kapellet som syns långt bort i bild.


Vi såg också de vilda, men tama, gotlandsrussen på Lojsta! Jättekul för mig som är hästintresserad. De såg välfödda ut. Totalt är det ca 50 russ som lever helt vilt på Lojstas ängar och i skogarna runt omkring. De klarar sig helt själva men stödfodras med hö på vintrarna. Det är lite safari över det hela. Det är inte alltid alla hästarna står uppradade längst staketet som när vi var där i lördags. Det händer att besökare får smyga runt i skogarna länge för att få en skymt av dem.

Vi har även sett Tofta, Klintehamn, Hemse och Högklint. Idag besökte vi Lummelundagrottorna (stängt såklart) och cementfabriken i Slite. Vilken anläggning!

Nyåret firades med tapaskalas. Nio vuxna gjorde två tapas var och vi fick 18 rätter på bordet. Det var allt från cevapcici till kycklingspett. Lammsmäcka till sparrissoppa. Mycket härlig nyårsbuffé.

Vi bodde på hotell och firade dessutom vår andra bröllopsdag på nyårsafton. Våra underbara vänner gav oss Hjälp, jag är med trädgård i present. Lämpligt nog (eller inte) lyckades jag ovetande blogga om den några dagar efter deras inköp. Vi blev jätteglada och fick varsin tår i ögat över våra omtänksamma vänner! Kärlek.

Grattis till oss och mini-semestern på Gotland var en perfekt start på det nya året!

Etiketter: , ,

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nuu ser jag bilderna!
Vad roligt!
Gravstenen finns på motsatta sidan av kyrkan. Hoppas du kände av deckarstämningen...

12:48 fm  
Blogger Petra said...

Det var lite spooky :)

12:50 fm  
Blogger Hieronymus said...

Låter som ett alldeles utmärkt nyårs/bröllopsdagsfirande!

10:06 fm  
Anonymous Anonym said...

Grattis i efterskott till er andra bröllopsdag och en god fortsättning på det nya året.

Du skulle ha tagit med dig boken så kanske du identifierat gravstenen?

Annica

7:59 fm  
Blogger Petra said...

Annica! TAck!
Men vi reste med pendeltåget så vi ville ha så lite packning som möjligt!

12:33 em  
Blogger Lindas trädgårdsblogg said...

Åh, den boken har jag stått och fingrat på. Är den bra?

11:13 fm  
Blogger Petra said...

JA!
Här är en recension:
http://www.enannansida.se/bok/2006/06/morden-i-buttle-av-annika-bryn.html

12:17 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser