söndag, oktober 29, 2006

Marie Antoinette

Djävulen bär Prada i all ära men nu blickar vi framåt. Den filmen var full av snygga skor och vad passar då bättre än att berätta att Manolo Blahnik har gjort skorna till den nya filmen om Marie Antoinette.

Fast först måste vi blicka bakåt. Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen var ärkehertiginna av Österrrike som vid femton år ålder får gifta sig med kronprinsen av Frankrike och vid nitton bli Marie Antoinette med hela folket och drottning av Frankrike. Hon vältrar sig i lyx, mat, överflöd, fantastiska klänningar och överdådighet. Faktum är att det är sån överdrift att det franska folket som lever långt under existens minimum blir förbannade och vid franska revolutionen ryker både kungen och drottningens huvuden under giljotinen.

Den där storyn fick man höra några gånger under sin skoltid och nu är den film med Kristen Dunst i huvudrollen. Med tanke på hur mycket jag älskar filmen Amadeus och det fantastiska 1700-talet så gissar jag att jag kommer älska den här filmen också. Den har premiär 17 november.

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser