lördag, oktober 28, 2006

Hjältinnornas återkomster

En hel del nytt kommer från våra svenska deckarförfattare med kvinnliga hjältinnor. Både i höst och nästa år. Det är uppföljare efter uppföljare på gång.

Efter sju år får vi till exempel träffa rättpsykiater Hanna Skoglund igen. Huvudperson i Sven Westernbergs böcker. Boken kom redan i början av sommaren och heter Flugfiskaren. Åsa Nilsonnes Monika Pedersen är också tillbaka i pinfärska Ett liv att dö för. Ligger redan på nattduksbordet hemma. Inger Jalakas släpper Den ryske mannen (inte att förväxla med Kajsa Ingermarssons Den ryske vännen). Huvudperson är Sveriges första lesbiska deckarhjältinna Margareta Nordin. Boken tar upp en ny vinkel på ett ständigt aktuellt ämne - tsunamikatastrofen. I Fly för livet gör Helena von Zweigbergks fängelsepräst Ingrid Carlberg comeback och privat detektiven Roberta Löfström återser vi i Catharina Kjellbergs nya Pappas flicka.

Nästa år kommer Ann-Christine Bärnsten (ja, hon som var med i melodifestivalen och sjöng "ska vi plocka körsbär i min trädgård") ut med sin nya deckare Gröna villan. Återigen är det Martina Di Gombri, Östermalms egna kriminalinspektör som är huvudperson. Trejde delen i triologin Millenium av Stieg Larsson lär vi också få njuta av. Drottningen i luftslottet heter den. Säkerligen blir det också fler godbitar som ännu inte är avlsöjade men vi vet att bland annat Camilla Läckberg sitter och skriver på uppföljare just nu. Vi kan också hoppas på en och annan debutant.

Min sida om Nordiska deckarhjältinnor är uppdaterad och har fått lite uppfräschning och nya färger.
Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser