söndag, februari 12, 2006

Mma Makutsi

Kalaharis skrivmaskinsskola för män är Mma Makutsis bok, detektivbyråns sekreterare och biträdande detektiv. Hon behöver extra inkomster och driftig som hon är startar hon upp en skola för män som vill lära sig skriva maskin vilket så småningom leder till en romans.

Ska inte avslöja mer om handlingen men boken är lika söt och rar som de tidigare, verkligen riktiga feel-good-böcker som passar utmärkt i det här gråa februari. Alexander McCall Smith lyckas hålla stilen väl genom alla fyra böckerna.

Nu verkar det dock som han lägger Botswana på hyllan ett tag för att skriva om Filosofiska söndagsklubben i Skottland. Jag kommer sakna Mma Ramotswe, Mma Makutsi, J.L.B. Matekoni och de andra på Tlokweng Road Speedy Motors och Damernas detektivbyrå.

Men men, nu blir det Morden i Oxford istället. Har precis börjat och läst ca 80 sidor men tyvärr så känns det än så länge lite för mycket som att Guillermo Martinez vill göra en ny "Da Vinci-kod". Likheterna är påtagliga och handlingen är än så länge lite för förutsägbar. Jag hoppas det vänder!

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser