onsdag, februari 08, 2006

Zadie Smith

Jag har inte läst något av Zadie Smith. Hon som hyllades så för sin debutroman Vita tänder. Nu har hon vunnit ett pris för sin senaste bok. Om skönhet har vunnit Commonwealth Writer's regional award. Förutom dessa två böcker finns också Autografjägaren utgiven på svenska.

Är hon bra?

5 Comments:

Blogger hanna said...

Jag har bara läst Vita tänder, men tyckte att den var okej. Ingen kioskvältare, men en bra semesterbok.

9:37 fm  
Blogger åsa said...

Jag har läst både vita tänder och Autografjägaren. Eftersom mitt bokminne är katastrofalt kommer jag inte ihåg så mycket av vita tänder, men Autografjägaren gillade jag verkligen.

9:49 fm  
Anonymous Anonym said...

Har bara läst Vita tänder och kan inte bestämma mig för om den är oerhört bra eller ovanligt dålig. Jag känner att jag klarar mig utan hennes andra böcker i alla fall.

10:31 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tyckte första halvan av Vita tänder var lysande, men sen blev det lite för mycket av allt och historien spretade iväg så väldigt att jag blev alldeles matt. Hon hade faktiskt kunnat stryka ner lite. Autografjägaren däremot tyckte jag var jättebra: hon gör bra personteckningar och har en drastisk humor i sina böcker. I Autgorafjägaren höll hon dessutom ihop storyn lite bättre än i Vita tänder. Jag gillar henne och tror att hon kommer utvecklas till att bli en av de riktigt stora framöver. Väntar otåligt på att hennes senaste ska komma i pocket för jag har inte råd att köpa inbundet...

10:34 fm  
Blogger Petra said...

Tack för alla svar!
Jag lägger Zadie Smith på listan över "böcker-jag-inte-behöver-läsa" ett tag!

11:55 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser