fredag, februari 10, 2006

Haag, Kinsella, Weisberger blir film

Martina Haags bok Underbar och älskad av alla ska nu bli film. Manuset skrivs tillsammans med Hannes Holm och Måns Herngren och huvudrollen ska spelas av henne själv. Lite som en svensk Bridget Jones, säger Aftonbladet.

Bokens titel anspelar på Toby Youngs bok Hopplös och hatad av alla som kom 2003 och handlar om Toby Youngs katastrofala försök att göra karriär på Vanity Fair. Den är stundom svinkul! Speciellt när han nästlar sig in på Oscarsgalan. Den ska också bli film kanske. Boken heter How to Lose Friends & Alienate People på engelska och söker man lite så kan man hitta att filmrättigheterna ägs av Englands Channel Four men projektet ligger på is. Sätt genast fart!

Här tänkte jag också skriva att man skulle stoppa in en snygg ung skådespelare i huvudrollen som Toby men jag insåg att jag inte kom på en enda amerikansk skådiskille under 30. Pinsamt. Jag menar Brad Pitt, Matt Dillon, Matt Damon, Tom Cruise, Christian Slater, Edward Northon, Antonio Banderas och de där jag automatiskt associerar som unga, snygga killar måste ju ha fyllt 40 allihopa.

En annan bra bok som skulle göra sig på film är Mil Millingtons Things my girlfriend and I have argued about men jag hittar inte en rad om att det ens skulle vara påtänkt. Monica Ali's Brick Lane eller McCall Smiths Damernas detektivbyrå verkar inte heller vara på gång fast det verkligen borde vara det.

Däremot verkar Lauren Weisberger bok Djävulen bär Prada, eller The Devil Wears Prada som den heter på engelska vara på väg att bli film och likaså Sophie Kinsellas shopoholic-serie. Det ryktas att Kate Hudson blivit tillfrågad om huvudrollen.

5 Comments:

Blogger Jonas Morian said...

*haha*

Med tanke på att "How to Lose Friends & Alienate People" och "The Devil Wears Prada" i hög grad handlar om samma personer på och omkring tidningen "Vanity Fair" så vore det otroligt roligt att se filmatiseringar av båda. Och "How to Lose Friends..." är verkligen en svinkul bok!

11:45 fm  
Blogger Petra said...

Fast Djävulen bär Prada utspelar sig väl på Vouge
men de kanske sitter i samma hus?

12:02 em  
Blogger Jonas Morian said...

Jo, jag tror att de sitter i Condé Nast-huset ("condescending and nasty") på Times Square.

1:17 em  
Blogger eastcoastmom said...

Filmen spelas in med Meryl Streep i rollen som chefredaktören from hell:

http://www.themovieinsider.com/m2112/devil-wears-prada/

3:25 em  
Anonymous Anonym said...

Ung snygg skådis under 30. Varför inte Jake Gyllenhaal? :)http://www.imdb.com/name/nm0350453/

4:34 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser