fredag, januari 09, 2009

Kokböcker om LCHF i topp

I topp på Ugglan denna vecka ligger två kokböcker om LCHF-mat. Eller GI-noll som det också kallas. LCHF står för Low Carb High Fat (Låga kolhydrater högt fett) och går ut på att utesluta kolhydrater som ris, pasta, potatis, bröd och socker ur maten och istället ersätta det med fet grädde, riktigt smör, majonäs och liknande. Alla light-produkter är bannlysta.

Det har stått en hel del i tidningarna om dieten men nu börjar det slå igenom på allvar. På första plats på topplistan denna vecka hittar vi Sten Sture Skaldemans bok GI-noll. För kvinnor som vill äta sig smala. Jag vågar påstå att dieten funkar utmärkt även för män. I boken finns både råd, fakta och en hel del recept.


Den andra boken på topplistan har inte ens kommit ut ännu men ligger ändå på andra plats. Det är Airams och Annika Dahlqvists bok LCHF-Kokbok. Dr Dahlqvist är känd för att hon varit kontroversiell i sina åsikter och envist hävdat fördelarna med denna kost, särskilt för hjärtsjuka och diabetiker. Airam, alias Maria Höglund är sjuksköterska och har en mycket uppskattad matblogg. Tillsammans har de skapat kokbok fylld med lättlagade och goda recept. Här finns tips för både frukostar, vardagsmat, lättlagat och desserter. Det finns också förklaringar till varför kosten är så effektiv.

Några andra tips på bra kokböcker i samma stil är Smörstekt av Gun-Marie Nachtnebel och LCHF för hela familjen - och den lilla plånboken av Per Wikholm.

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser