måndag, december 29, 2008

Henrik Schyffert

Han har gjort filmer, tv-program, humor som dokumentär. Han har spelat i rockband, varit veckans babe. Chefat över en hel tv-kanal och roat åtskilliga svenskar i snart två decennier. När kommer boken kan man fråga sig? Ja, Henrik Schyfferts självbiografi? Den skulle jag verkligen vilja läsa.

Nu valde Schyffert att inte skriva någon bok. Nä, i sann Schyffersk anda så gjorde han en stå-upp-show istället. En show som fick namnet The 90's – ett försvarstal och vi såg den strax innan jul.

Showen är ett försvarstal, eller en självbiografi. Den börjar med hans uppväxt, hans relation till föräldrarna, skoltiden, avslöjanden som att han var sängvätare i flera år och mobbades för det, hur han gick med i Muf för de hade en rökmaskin, varför och hur han startade Killing-gänget och varför det blev en sån stor succé till den han är idag. Hur den ironiska generationen revolterade mot sina starkt politiska föräldrar (70-tal hippies, 80-tal yuppies) genom att inte ta ställning alls, till den han är idag i villan med volvon i Bromma.

Jag var aldrig något fan på 90-talet. Tyckte mest Killing i manegen var fånigt och Nilecity var rätt kasst men här gjorde han stort intryck på mig med sin självdistans, men framförallt förmågan att blanda allvar och skratt på ett genialiskt sätt.

Se den om ni får möjlighet!

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser