tisdag, januari 06, 2009

Allt din mamma & pappa borde ha lärt dig

Ruth Carpenter och Michael Powell ligger bakom presentböckerna Allt din mamma borde ha lärt dig respektive Allt din pappa borde ha lärt dig. Nu handlar det inte om hur man kokar marmelad eller hur man renoverar ett badrum. Sådant förutsätter böckerna att dina föräldrar lärt dig.

Nej, snarare handlar det om hur man ber om löneförhöjning, hur man dansar som en diva eller hur man rattar en sportbil. Böckerna är väldigt fint illustrerade i gammal stil men ärligt, det känns rätt mossigt.

Ska man köpa såna här böcker för att det är kul rekommenderar jag istället I värsta fall-böckerna. Finns i flera upplagor. För för extrema situationer, för bröllop eller för golf.

Jag rekommenderar särskilt I värsta fall - en överlevnadsbok för resor som är en underbar liten handbok, väldigt humoristiskt skriven. Där kan man lära sig hur man undviker en tnunami, hur man fixar färskvatten, hur man får stopp på en skenande kamel, hur man landar ett flygplan och annat bra att veta om man hamnar på en öde ö.

I värsta fall - en överlevnadsbok för dating & sex är också en höjdare där man får lära sig hur man klämmer en finne utan att få ärr, hur man knäpper upp en bh med en hand eller hur man vet om ens date har tupé eller silikonbröst. Just det där med finnen har jag faktiskt själv haft mycket nytta av!

Etiketter:

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser