tisdag, januari 16, 2007

Äntligen får djur vara djur!

Detta är helt off-topic men läsare som hängt här länge vet att jag engagerat mig i frågan om lösdrifter på Lojsta och Revingehed! Läs tidigare inlägg: Djurskyddsmyndihgeten goes nuts, skrivet i februari förra året.

Detta är dagens gladaste nyhet! Kossorna på Revingehed slipper ligghall.


För att göra en lång historia kort. Djurskyddsmyndigheten beslutade för något år sen att alla djur som går ute mer än 12 timmar om dygnet om måste ha tillgång till ligghall och att utfodring ska ske där. Fast djuren struntar i ligghallarna och de ställer oftast till mer besvär än nytta. På stora drifter som Revingehed där man har flera hundra djur skulle det bli fullkomliga krig om maten vid utfodring av ligghall och många djur skulle bli helt utan. Någon räknade ut att ligghallen skulle behöva vara 600 meter lång. Det säger sig självt att det är galet. För att inte tala om hur marken skulle bli förstörd av alla djur som klampar där och spillningen! Fatta spillningen! Men, men Djurskyddsmyndigheten stod på sig och hävdade att kossorna frös och bråkade och bråkade med Revingehed.

Efter att ha överklagat och överklagat har man nu fått rätt. Kammarrätten har idag beslutat att Revingehed slipper bygga ligghallar och kan ha kvar sin lösdrift som den är idag. Med naturliga vindskydd i form av dalar, berg och skogar. Nu har man fått dispens till 2009!

Nu håller vi tummarna att även Lojsta slipper bygga ligghall!

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Absolut! Jag har vänner med hästar som fått gått ute mycket och är mycket friska och glada. Håller tummarna för russarna..

11:13 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser