fredag, februari 02, 2007

Nora Roberts

Sarah Hardesty, Jill March och J.D. Robb. Det är alla namn på Nora Roberts pseudonymer. Inte nog med att Nora Roberts själv är hur produktiv som helst - hennes alter egon är det också.

Ett riktigt fenomen är hon. Just nu drottning i FLN-genrén och hur populär som helst. Om 80-talet tillhörde Barbara Cartland och 90-talet Rosamund Pilcher så kan man absolut säga att 2000-talet tillhör Nora Roberts.

Det påstås att hon säljer 23 böcker i minuten världen över och hon har skrivit runt 220 böcker, varav sju stycken bara under förra året.

Böckerna innehåller det mesta FLN-böcker ska innehålla. Flärd, lyx och njutning. Obesvarad kärlek. Spännande män och vackra kvinnor. Underförstådda sexscener - inte att blanda ihop med tantsnusk.

Men, men som alltid när det gäller väldigt produktiva författare blir det rätt ytligt och inte särskilt välskrivet. Den senaste på svenska kom nu i januari och heter Livsfarlig utsikt. Nästa kommer redan i juni och heter Nyckeln till mod.

Etiketter: ,

1 Comments:

Blogger Bokbabbel said...

I synnerhet då jag var yngre (för nu är jag ju så jättegammal...) läste jag massa Roberts, men tyckte då endast om de böcker som förutom flärd, lyx och nutning också innehöll mord. Annars blev det för tradigt tyckte jag.

4:41 em  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser