söndag, maj 14, 2006

Tre veckor idag!

Allen Carr är killen som slåss mot nikotinbranschen. Både mot den som säljer tobak och den som säljer nikotintuggummin, plåster och andra substitut. Trots att 95% lyckas sluta röka med hjälp av hans metod (jämfört med 10% av nicotinells kunder, Carrs egna siffror) så får boken inte säljas på apoteket eller rekommenderas inte av läkare eller sjukvårdspersonal. Varför? Man gör pengar på nikotin.

Allen Carr har nog också tjänat en skaplig hacka själv på sin bok, Äntligen icke-rökare, som kom ut redan i början av 1980-talet. Ändå har så få hört talas om den. Varför?

Sättet han rekommenderar en att sluta röka är enkelt. 95% sitter i huvudet. Det gäller att bestämma sig och sen ger han verktygen som gör det enkelt att sluta. Ingen abstinens. Inga problem. Inga nikotinsubstitut. Allen Carr lovar att man ska skratta sig igenom de första veckorna.

Med facit i hand kan jag säga att så jäkla enkelt var det inte - det är inte så att man garvar de första dagarna - men boken funkar verkligen och utan den hade det inte gått. Man får sig verkligen en tankeställare - blir avprogrammerad och det var ändå lättare att sluta än jag trott. Tack Allen Carr. Idag är det tre veckor sen både min man och jag rökte vår sista cigg. Hurra!

4 Comments:

Blogger Lindas trädgårdsblogg said...

Starkt av er! Hoppas ni lyckas hela vägen!

7:04 em  
Anonymous Anonym said...

Fan vad ni är bra! Gott jobbat. Nu är det bara svärmor och Emmy kvar på listan av dem som har boken, men inte orkat läsa den...

8:00 em  
Anonymous Anonym said...

grattis - själv slutade jag tvärt för kanske fem år sen - har inte rökt ett bloss sen dess - så himlans skönt!

Kämpa på - ni är så duktiga =)

11:21 fm  
Blogger Petra said...

Vi har också slutat tvärt - utan nikotinersättning - det är det hela boken går ut på! Man slutar medans man läser och när man läst klart röker man inte mer!

11:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser