måndag, maj 15, 2006

Babes in Beijing

Kina-trenden är här. Det skriver Svensk bokhandel och det finns mycket intressant på bokfronten från Kina. Både gammalt och nytt.

Favoriten är självklart Jung Changs Vilda svanar som nu kommer ut i Pocket. Jung Chang är dessutom aktuell med en bok om Mao Tse Tung. Kinas diktator under herrans massa år och som ställde till med en rad oreda i landet samtidigt som han på något konstigt sätt också höll ihop det. Boken heter Mao - Den sanna historien och kommer ut i sommar.

Qiu Xiao­long har skrivit en kinesisk deckarserie som det inte talats om allt för mycket här hemma. Den handlar om kommissarie Chen Cao som blivit tilldelad sitt jobb av staten men drömmer om att arbeta som författare och skriver poesi och översätter västerländska deckare när han inte löser mordgåtor. Två av böckerna finns på svenska, En röd hjältinnas död och När rött blir svart.

Babes i Beijing av Rachel Dewoskin är chic-lit i kinesisk tappning. Rachel åker från New York för att börja jobba med PR i Kinas huvudstad Beijing och hamnar mitt i dokusåpan Foreign Babes in Beijing. En såpa som finns på riktigt och boken är helt självbiografisk. Lite som en kinesisk Sex and the city. Finns att köpa nu och verkar omåttligt rolig.

2 Comments:

Blogger Dudette said...

Shanghai baby?

11:22 fm  
Blogger Petra said...

Den är ju inte direkt ny:-)
Kom ju för fyra år sen.

11:24 fm  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se Litteratur Bloggrank.se Blogglista.se Reggad på Commo.se

Litteratur Blogg Topplista Blogvertiser